Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Ki ne imádná a kávét, az édességeket és a sülteket? Sajnos az arra hajlamosaknál számos ételcsoport gyomorpanaszokat válthat ki. De hogyan szállhatnánk szembe velük? Íme, a legobb tippek a táplálkozási szakértőktől!
Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Alapos reggeli

Semmiképpen se hagyjuk ki a nap első étkezését, vagy ha az időnkbe nem fér bele, akkor legalább egy kiadós tízórait! A legszerencsésebb, ha ilyenkor nem visszük túlzásba a szénhidrátgazdag ételek fogyasztását. Helyettesítsük őket almával, dióval, zsírszegény tejtermékekkel!

Gyógynövények és mozgás

Hogy a zsír megemésztését támogassuk, az ebédünket egészítsük ki növényi össetevőkkel. Az articsóka levelei például fokozzák az epesav termelését, míg a menta és a kurkuma ez epefolyást segíti elő. Érdemes salátaként vagy teaként is fogyasztanunk őket, majd egy nagyot sétálni.

Desszert a folyamatos nassolás helyett

Aki egész nap nassol, az folyamatosan magasan tartja a vércukrát, és még tovább terheli a testét. Egyen inkább naponta egyszer desszertet!

Galambos Dáneil

Kapcsolódó cikkek

Miért érdemes e-kerékpárt ajándékoznod?

Miért érdemes e-kerékpárt ajándékoznod?

Ezek a modern, zöld sporteszközök számos előnnyel bírnak.

Diétás tippek az ünnepek idejére - Karácsonyi és szilveszteri diéta tippek.

Diétás tippek az ünnepek idejére

Aki az év minden napján ügyel az étkezésére és mellette még mozog is, jól teszi, ha az ünnepek alkalmával sem engedi el magát. Mert hiszen léteznek diétás ételek is. Mi is mutatunk néhányat.

Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Karácsonykor hajlamosak vagyunk legyinteni az egészséges életmódra. Tippeket adunk, hogyan úszd meg az ünnep alatt a plusz kilókat.