Hogyan befolyásolja a matrac az alvást

Az elegendő alvás számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a jobb memóriát, a fogyást és az immunrendszer támogatását.
Hogyan befolyásolja a matrac az alvást

Ez az egyik leghatékonyabb módja a stressz, a szorongás és a depresszió csökkentésének is - így logikus, hogy a matrac hatással lehet arra, hogy Ön képes-e jól kipihenni magát.

A jó minőségű matrac segít a jobb, pihentetőbb alvásban, és javítja általános egészségi állapotát. Emellett enyhíti a gyakori fájdalmakat, és megelőz néhány súlyos betegséget, amelyek a régi, kényelmetlen vagy sérült matracon való alvásból eredhetnek.

Segíthet elkerülni a horkolást is, amely gyakori probléma, és sok álmatlan éjszakát okoz. A horkolást az okozza, amikor a torokban lévő felső légutak járata alvás közben részben beszűkül, és emiatt a száján keresztül lélegzik.

A megfelelő matrac jól tartja a gerincét, és egyenletesen osztja el a testsúlyát, megakadályozva ezzel a horkolást. Megakadályozza továbbá, hogy a gerincében lévő izmok és csontok megereszkedjenek, ami idővel nyak-, váll- és hátfájást okozhat.

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik közepesen kemény matracon aludtak (ami a krónikus hát- vagy nyakfájósok gyakori választása), egy év elteltével 25%-kal kisebb valószínűséggel számoltak be hát- vagy nyakfájdalomról, mint azok, akik puhább ágyon aludtak.

Ennek oka, hogy a közepesen kemény matrac megfelelően tartja a gerincet, és egyenletesen osztja el a testsúlyt, így csökken az ízületekre és csontokra nehezedő nyomás, ami csökkenti a fájdalmat, és megkönnyíti az elalvást.

Egy egészséges férfiak és nők körében végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik közepesen kemény matracon aludtak, alacsonyabb szintű stresszről számoltak be, mint azok, akik puhább ágyon aludtak. Ennek oka, hogy az új matracok segítettek az embereknek ellazulni, és kevésbé tapasztaltak különféle érzéseket, többek között száguldó gondolatokat, idegességet, fejfájást és remegést.

Az allergiában vagy asztmában szenvedők számára is előnyös lehet, mivel egyes matracmodelleket kifejezetten úgy terveztek, hogy segítsenek a testhőmérsékletet egész éjszaka kellemes szinten tartani. Egyes modellek még hőmérséklet-szabályozott habbal is rendelkeznek, amely reagál az Ön testének hőjére és mozgására, így biztosítva, hogy Ön hűvös és száraz maradjon.

Ha új matracot vásárol, fontos, hogy több különböző modellt is kipróbáljon, mielőtt elkötelezné magát egy mellett. Keressen olyan márkákat, amelyeknél hosszú próbaidőszakot és olyan visszatérítési feltételeket biztosítanak, amelyek lehetővé teszik, hogy a matracot hosszabb időn keresztül tesztelje, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Önnek megfelelő.

Egy másik módja annak, hogy pénzt takarítson meg egy kiváló minőségű matracon, az online vásárlás. Mivel rengeteg eladó kínál sokféle terméket, gyakran könnyebb üzletet találni, mint egy hagyományos üzletben.

Akkor is érdemes az árkategóriáján belül vásárolni, ha nincs sok pénze, amit új matracra költhet. Ha szűkös a költségvetése, mindenképpen keressen ajánlatokat és leárazásokat, valamint olyan akciókat, amelyek ingyenes szállítást tartalmaznak.

Kapcsolódó cikkek

Diétás tippek az ünnepek idejére - Karácsonyi és szilveszteri diéta tippek.

Diétás tippek az ünnepek idejére

Aki az év minden napján ügyel az étkezésére és mellette még mozog is, jól teszi, ha az ünnepek alkalmával sem engedi el magát. Mert hiszen léteznek diétás ételek is. Mi is mutatunk néhányat.

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Íme, 3 fontos lépés, hogy elejét vegyük a gyomorpanaszoknak!

Hogyan kezeljük a másnaposságot a szilveszteri buli után?

Hogyan kezeljük a másnaposságot a szilveszteri buli után?

Egyszerű válasz, hogy szilveszterkor ne igyunk alkoholt, de a helyzet ennél összetettebb.