Diétás tippek az ünnepek idejére

Cikkünkben hasznos diétás tippeket találhatsz a karácsonyi és szilveszteri időszakra vonatkozóan, és megtudhatod, hogyan vészeld át az ünnepeket súlygyarapodás nélkül.
Diétás tippek az ünnepek idejére - Karácsonyi és szilveszteri diéta tippek.

A karácsony-szilveszter időszaka mindenki számára töltekezés - nem csak lelkileg, de az étkezéseket tekintve is. Sokan plusz 3-5 kilóval vágnak neki az újévnek, amikor is megfogadják, hogy le fogják adni a túlsúlyt. De nem lenne egyszerűbb már idejében elkezdeni a tudatos étkezést?

Ahhoz, hogy elkerüld a hízást az ünnepek alatt, meg kell tervezned az étkezéseidet

Nehéz ellenállni a rokonoknál, barátoknál felkínált finom fogásoknak, de egy kis tervezéssel megelőzhető, hogy ezek a finomságok túl nagy kárt okozzanak. A legfontosabb szabály: sehová ne menj farkaséhesen! Egy egészséges snack-et mindenképpen kapj be előtte, így kevésbé leszel éhes, és kevésbé fogod magad teleenni a hizlaló fogásokkal.

Sose téveszd szem elől azt a célodat, hogy szeretnéd a formádat az ünnepek alatt is megtartani, így akárhová mész, emlékeztesd magad, hogy mindent csak mértékkel fogyassz.

Másrészt viszont ne ess át a ló túloldalára sem. Nem kell visszautasítanod mindent, amit kínálnak. Ha oda vagy a zserbóért, vagy hólabdáért, nyugodtan egyél meg belőle egyet, nem kell megfosztanod magad mindenféle élvezettől - csak az adagokkal vigyázz.

Nagyszerű segítség lehet, ha már jó előre megvásárolod a karcsúsított fazonú szilveszteri ruhádat, amiről tudod, hogy könnyen ki tudod hízni, ha nem vigyázol. Ez kiváló motiváció.

Az ünnep ne (csak) az ételekről szóljon

A legtöbb családban a közös ünneplést közös ebéd vagy vacsora követi, legtöbbször mindenféle hizlaló fogásokkal. Ha te tartod az összejövetelt, ne feltétlenül az ételekre fókuszálj, sokkal inkább az együttlétre. Így a kiadós fogások helyett készíts falatkákat, salátákat, gyümölcstálat, amiből mindenki kedve szerint csipegethet, anélkül, hogy túlenné magát - téged is beleértve.

Érzelmi túlevés

A karácsony a szeretet ünnepe, mégis, sokan küzdenek ez időtájt is stresszel, depresszióval a magány vagy családi konfliktusok következtében.

Ha hajlamos vagy csokoládéhoz, chipshez vagy bármi egészségtelenhez nyúlni szomorúságodban, fontos hogy kezeld a problémát. Már az ünnepi időszak előtt célszerű dolgoznod a megoldáson. Ha egyedül érzed magad, bátran hívj fel egy régi barátot vagy ismerőst, esetleg írj nekik egy emailt, ez segíthet abban, hogy kevésbé érezd magad magányosnak. Az ünnep pedig - ne feledd - a szeretetről, és a régi konfliktusok megoldásáról szól. Ha úgy érzed, valakit megbántottál, esetleg ő bántott meg téged, beszéljétek meg a sérelmeiteket. Mindkettőtök lelke megkönnyebbül.

Szükség van az edzésre

Tudom, tudom. Az ünnep előtt és alatt is folyamatosan főzöl, takarítasz és mindenféle házimunkát végzel. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az edzés alól felmentést kapsz. Ha nincs napi legalább 1 órád, próbáld ki a HIIT edzést, mellyel már napi 15 perc alatt komoly eredményeket produkálhatsz. Ennyi azért belefér az idődbe, ugye?

Ha van Xbox Kinected és hozzá tartozó programod (lehet tenisz, tánc, edzés, a lehetőségek szinte korlátlanok), akkor mozogj együtt a családdal, gyerekekkel. Sokféle izmot megdolgoztat, mégsem érzed tehernek, hiszen játszol. Nagyon jó móka, megéri kipróbálni!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Íme, 3 fontos lépés, hogy elejét vegyük a gyomorpanaszoknak!

Az időben elkezdett karácsonyi dekorálás boldogságot hoz

Az időben elkezdett karácsonyi dekorálás boldogságot hoz

Tudományos kutatások szerint, az időben, vagy a megszokottól jóval korábban elkezdett karácsonyi dekorálás, boldogot hoz az életünkbe.

Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Karácsonykor hajlamosak vagyunk legyinteni az egészséges életmódra. Tippeket adunk, hogyan úszd meg az ünnep alatt a plusz kilókat.