3 dolog, amit az autómentésről tudni érdemes

Ha az autóval történő közlekedés során, bármilyen negatív esemény ér bennünket, mint baleset, defekt, meghibásodik az autó, kifogy az üzemanyag, segítséget kell hívnunk.
3 dolog, amit az autómentésről tudni érdemes

Nem biztos, hogy van akit riaszthatunk, vagy egyáltalán el tudjuk érni a segítségkéréssel, ezért a célravezetőbb, ha egy megbízható, profi autó mentőt hívunk.

1. Mit tud egy profi autómentő?

A legfontosabb jellemzői közé tartozik a megbízhatóság, gyorsaság, hogy mielőbb segíteni tudjon, legyen mindig elérhető, ha meghibásodás, baleset miatt hívják azonnal segíteni tudjon nyújtani. A jó autómentős előnye, ha van már pár éves gyakorlata, mind az autó mentése, mind pedig az autószállítás területén, szakmai tapasztalattal, jó tájékozódási képességgel és helyismerettel rendelkezik. Legyen műszaki tudása, az autója állapota üzemképes és megfelelő műszaki állapotú legyen. A jó referencia és az elégedett ügyfélkör az internet korában elengedhetetlen. Az sem baj ha az árai a megfizethető kategóriába tartoznak.

2. Milyen esetekben kell autómentőt hívni?

Autóbaleset esetén, ha az autónk vagy több gépjármű is mozgásképtelenné válik, nagy szükség van az autómentőre, akinek el kellene szállítani a sérült autót, autókat. információk közlése nagyon fontos, a baleset helyszínéről, a súlyosságáról, hogy hány autót kell elszállítani és azok milyen mértékben sérültek meg. Az sem mindegy, hogy személyautót, kisbuszt vagy kamiont kell-e elszállítani, mert mindegyikhez más felszerelés szükséges.

● Műszaki hiba

A baleseteken kívül is szükség lehet autómentőre akkor ha műszaki hiba lép fel, és mozgásképtelenné válik a gépjármű, az autót el kell juttatni a szerelő üzembe. Kisebb problémák esetén, az egyes autómentő cégek helyszíni javítást is vállalnak, megkímélve ezzel a mentés költségétől a tulajdonost, valamint útjukat is rövid időn belül folytatni tudják.

● Külföldről behozott autó

Vannak, akik külföldről hoznak be autót, és itthon szeretnék használni, érdemes autómentő céget megbízni a szállítással. Az autóval kapcsolatos papírmunkát Magyarországon kell elvégezni, a forgalomba helyezés, a vizsgáztatás, a biztosítás megkötése után lehet az autót vezetni, ezért jó ha autómentő hozza Magyarországra a gépjárművet.

3. Az autómentés folyamata

A cél mindig ugyanaz a sérült vagy mozgásképtelen gépjármű elszállítása az adott helyszínről. Az első lépés, hogy a segítségre szoruló személy felhívja az általa kiválasztott autómentőt, tájékoztatja a szakembert a problémáról, annak a körülményeiről. Amennyiben személyi sérülés történt, akkor csak azután történhet meg az autó elszállítása, amikor a rendőrség kijelentette, hogy a nyomozás során nincs szükség az autóra. Mindig pontosan határozzuk meg, hogy mi a kialakult probléma, így az autómentő kiérkezése után vagy helyben megjavítják az autót, vagy elszállítják.

Bármikor szükségünk lehet autómentésre, és amennyiben Komló környékén lenne szükség rá hívjuk a komlói autómentő szakembert, aki a nap bármely szakában rendelkezésre áll.

Összegezve

Bárhol és bármikor esik is meg a baleset, vagy a műszaki hiba, a legjobb, ha ebben az esetben a gyors és hatékony segítségért egy autómentőhöz fordulunk.

Kapcsolódó cikkek

Felfrissült a BMW ötös sorozat

BMW ötös sorozat - Lágy hibridek, tölthető hibridek és megújulás

Felfrissült a BMW 5-ös sorozat, már két lágy hibrid is található a kínálatba

3 dolog, amit az autómentésről tudni érdemes

3 dolog, amit az autómentésről tudni érdemes

Ha az autóval történő közlekedés során, bármilyen negatív esemény ér bennünket, mint baleset, defekt, meghibásodik az autó, kifogy az üzemanyag, segítséget kell hívnunk.

Gépjármű vásárlás menete

Gépjármű vásárlás menete

Manapság azt hinnénk, hogy a technológia világában a gépjármű adás-vétel egy gyors és egyszerű folyamat.