Ingatlan apróhirdetés feladási hibák

Az online hirdetések készítése során számos hiba foroghat fenn, amelyek megakadályozhatják, hogy az ingatlanod elkeljen, még akkor is, ha kiváló a minősége. Ezért fontos, hogy odafigyelj az apró részletekre és kerüld el a leggyakoribb hibákat. Az alábbiakban összefoglaljuk, mik ezek a hibák és hogyan kerülheted el őket.
Ingatlan apróhirdetés feladási hibák

Az első és legfontosabb, hogy a hirdetésed ne tűnjön komolytalannak és összecsapottnak.

Ha a helyesírási és formázási hibákkal teli, félmondatokban fogalmazott hirdetésedet látják az érdeklődők, rögtön tovább fognak kattintani. Ezért nagyon fontos, hogy ellenőrizd a hirdetésed, mielőtt közzéteszed, ill. ellenőrizd a helyesírást és a formázást is.

Második tippünk az, hogy készíts egyedi hirdetést, amely kiemelkedik a tömegből.

Ha a látogatók ugyanazt a szöveget látnák hatodszorra, már nem fogják többé észrevenni a hirdetésedet. Nézd meg a „konkurencia” hirdetéseit, de ne másold le őket. Inkább próbálj meg azokhoz képest egy-két frappáns mondatot írni, amelyek kiemelik az ingatlanodat.

A következő tanácsunk az, hogy legyél vevőorientált.

Ismerd meg a célcsoportodat, és próbáld meg az ő igényeikre szabni a hirdetésedet. Emeld ki azokat az előnyöket ingatlanoddal kapcsolatban, amelyek számukra fontosak lehetnek, és a hirdetés feladása után legyél azonnal elérhető, hiszen az online világban gyorsan történhetnek a dolgok. Ja, és ha hívnak, legyél közvetlen velük.

A negyedik tippünk az, hogy készíts strukturált ingatlanhirdetést.

Szedd pontokba a fontos információkat ingatlanoddal kapcsolatban, és használj bekezdéseket a tartalmak elkülönítéséhez. Látod, mi is épp ezt tesszük.

A szellősen megtervezett, tisztán tagolt szöveg sokkal könnyebben olvasható, mint egy hosszú, kusza mondatokból álló. Az információkat építsd lényegre törőnek és felsorolásszerűnek, hogy az érdeklődők ránézésre is könnyedén rátaláljanak a fontos dolgokra.

Végül pedig arra is ügyelj, hogy minőségi fotókat készíts az ingatlanodról.

A fényképek segítségével az érdeklődők megtudhatják, milyen az ingatlan, így nagyon fontos, hogy jól átlátható, nem torzító, minőségi képeket tégy közzé az online felületeken. A jó minőségű képek segítenek abban, hogy vonzóbbá tegyük a lakásunkat/házunkat, és segítenek az oldal látogatóinak jobban megérteni az üzenetünket.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a túl nagy méretű képek lassíthatják a weboldal betöltési sebességét, ami negatívan befolyásolhatja a felhasználói élményt. Ezért érdemes olyan eszközöket használni, amelyek lehetővé teszik a képek optimális méretének és formátumának beállítását még a feltöltés előtt.

Az online hirdetési tartalom készítése során fontos, hogy figyeljünk a megfelelő szerzői jogi dolgokra is. Ne használjunk olyan képeket, amelyekről nem tudjuk, hogy szabadon felhasználhatók-e, akkor se, ha mondjuk a társasházról készült, amiben lakunk és épp értékesíteni szeretnénk. A szerzői jogi jogsértések súlyos következményekkel járhatnak, ezért érdemes körültekintően eljárni ebben a kérdésben.

Inkább használj saját készítésű képeket. Erre ott van a kezed ügyében az okostelefonod, ami már szinte egy fotóstúdió, ha jobban belegondolunk. A te képeidet pedig biztos nem fogják harmadik felek szóvá tenni, hogy illegálisan használtad volna fel.

Kapcsolódó cikkek

Az elektromos radiátorok típusai

Az elektromos radiátorok típusai

Vajon melyik illik a legjobban az Ön otthonába?

Ingatlan apróhirdetés feladási hibák

Ingatlan apróhirdetés feladási hibák

Az online hirdetések készítése során számos hiba foroghat fenn, amelyek megakadályozhatják, hogy az ingatlanod elkeljen, még akkor is, ha kiváló a minősége.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyaeledelt háziállatunk számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyaeledelt háziállatunk számára

A megfelelő eledel kiválasztása háziállata számára fontos döntés, amely nemcsak az egészségére, hanem a költségvetésére is hatással van.