Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

A karácsony közeledtével nagyon várjuk a sok finomságot, melyet ilyenkor családi körben elkészítünk. A tudatos emberek viszont tartanak is ettől, hiszen félnek, hogy a egész napos evések után felszaladnak rájuk a plusz kilók. Most viszont adunk pár tippet, amivel ez megelőzhető!
Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Sokan a karácsony közeledtével pánikhangulatba kerülnek, hogy vajon hogyan fogják megúszni a plusz kilókat, amiket a bejgli, halászlé, sütemények, hústorta és az egyéb finomságok okoznak.

Ilyenkor beindul náluk egyfajta pánikgondolatsor, ami alapján megfogadják, hogy mostantól sokkal többet edzenek, vagy nem is esznek majd semmit a finom ételekből. Az előbbi azonban az egészségük és fittségük rovására mehet, a második pedig abszolút nem ajánlott és nem is kell ilyen drasztikus módszerekhez folyamodni, főleg a karácsonyi időszakban.

Fontos, hogy a lelkiismeret furdalást egy kicsit félre tegyük, nem kell, hogy azon emésszük magunkat, hogy éppen lecsúszott egy-két bejgli, vagy általában több mindent megengedtél magadnak az étkezés terén, mint általában.

Egyetlen titok létezik csupán, ami nem is annyira nagy titok. A karácsonyi időszakban a legfontosabb a mértékletesség, hiszen ezáltal érzeteink is jobbak lesznek és lelkiismeretünk is tiszta maradhat.

A lényeg tehát, hogy nem mindegy, hogy egy szelet vagy egy rúd bejglit eszünk meg, vagy három tányér halászlevet fél kiló fehér kenyérrel, vagy inkább egy tányérral kenyér nélkül (inkább rozskenyérrel).

Fontos ezen felül, hogy ne nagy mennyiséget fogyasszunk egyszerre, hanem kis mennyiségeket, és inkább együnk egy nap többször kevesebbet (4-5x), mint egyszer, de akkor rengeteget.

Három fogást sem kell egyszerre megennünk, főleg akkor, ha nem is esne jól. Nyugodtan megmondhatjuk a családnak, hogy csupán jobban odafigyelünk, ezért esszük később a következő fogást, és nem azért mert nem ízlik.

Az is fontos, hogy ne váljunk „unalomból evőkké”. Ez azokkal történik, akik a hirtelen jött sok szabadidővel nem tudnak mit kezdeni, és folyamatosan a konyhába járnak és csipegetnek az ételekből. Ezt úgy tudjuk kiküszöbölni, hogy ha van egy kis szabadidőnk, inkább menjünk el sportolni, futni vagy biciklizni egyet, vagy ha nem szeretnénk kimozdulni, vagy túl hideg van, akkor benti erősítő gyakorlatokat is végezhetünk. Akár a család többi tagját is bevonhatjuk, ami egy vicces és jókedvű közös programmá is válhat.

Ezek tehát a legfőbb tippek. Fontos a mértékletesség, figyelni kell a mennyiségre, illetve csak akkor együnk, ha valóban éhesek vagyunk, de ekkor se vigyük túlzásba. A mozgás pedig egész évben nagyon fontos, ezért ebben az időszakban se hanyagoljuk el!

Kapcsolódó cikkek

Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Így úszd meg a karácsonyi plusz kilókat!

Karácsonykor hajlamosak vagyunk legyinteni az egészséges életmódra. Tippeket adunk, hogyan úszd meg az ünnep alatt a plusz kilókat.

Miért érdemes e-kerékpárt ajándékoznod?

Miért érdemes e-kerékpárt ajándékoznod?

Ezek a modern, zöld sporteszközök számos előnnyel bírnak.

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Íme, 3 fontos lépés, hogy elejét vegyük a gyomorpanaszoknak!