Az időben elkezdett karácsonyi dekorálás boldogságot hoz

Sokkal boldogabbak azok az emberek, akik ünnepi díszbe öltöztetik az otthonukat.
Az időben elkezdett karácsonyi dekorálás boldogságot hoz

A karácsonynak van egyfajta hangulata. Szinte egyre euforikusabb hangulatba kerülünk, ha belépve egy-egy üzletbe, meghallunk egy karácsonyi dallamot, vagy meglátjuk az üzletek polcain sorakozó csillogó csomagolópapírokat és dekorációkat. Tudományos kutatások szerint, az időben, vagy a megszokottól jóval korábban elkezdett karácsonyi dekorálás, boldogot hoz az életünkbe.

A karácsonyi dekorálás nosztalgikus hangulatba hoz

A kutatások szerint, a karácsonyi dekorációkkal történő díszítés nosztalgiára késztet bennünket. A dekorációk elhelyezésével eszünkbe juthat a gyermekkorunk, amikor még gondtalanok voltunk és csak annyi volt a dolgunk, hogy felhőtlenül örüljünk az ünnepeknek.

A ma embere meglehetősen stresszes. Dolgozni kell, vezetni kell a háztartást és sok olyan apró-cseprő problémával kell minden nap szembe nézni, ami bizony nyomot hagy az ember hangulatán is. Ezért a megszokottnál jóval korábban történő karácsonyi díszek elhelyezése a lakásban elősegíti, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit, és visszahozzuk a gyermekkorunk szép emlékeit, amelyek a stresszoldásban lehetnek a segítségünkre.

A szeretteink is eszünkbe jutnak

Amikor a karácsonyi dekorációkkal bíbelődünk, bizony azok a személyek is eszünkbe jutnak, akik már nem lehetnek velünk, így a karácsonyi hangulat megteremtése kicsit az elhunyt szeretteinknek is szól. A dekorálás pillanataiban felidézzük a régmúlt emlékeket és a szívünket szeretet tölti el, ami ismét egy remek feszültségoldó dolog.

Az ünnepi dísz nyitottabbá tesz

A kutatás azt is megállapította, hogy sokkal nyitottabbnak és boldogabbnak tartják azokat az embereket, akik ünnepi díszbe öltöztetik az otthonukat. Ha belegondolunk, igaz is lehet, hiszen már maga a karácsonyi díszbe öltöztetett lakás is azt sugallja, hogy a házat barátságos emberek lakják, akiknek fontosak az ismerőseik, a barátaik és a családtagjaik, hiszen különös figyelmet fordítanak a hangulat megteremtésére.

Öltöztessük mi is karácsonyi díszbe az otthonunkat. Sok-sok díszt elkészíthetünk saját kezűleg is, de nagyon sok gyönyörűséges díszt meg is vásárolhatunk. Hiszen a karácsonyi kiegészítők nem csak otthonosabbá varázsolják a lakásunkat, de a stresszcsökkentő szerepük is kiemelkedő.

Kapcsolódó cikkek

Diétás tippek az ünnepek idejére - Karácsonyi és szilveszteri diéta tippek.

Diétás tippek az ünnepek idejére

Aki az év minden napján ügyel az étkezésére és mellette még mozog is, jól teszi, ha az ünnepek alkalmával sem engedi el magát. Mert hiszen léteznek diétás ételek is. Mi is mutatunk néhányat.

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Hogyan előzhetnénk meg a gyomorégést?

Íme, 3 fontos lépés, hogy elejét vegyük a gyomorpanaszoknak!

Miért érdemes e-kerékpárt ajándékoznod?

Miért érdemes e-kerékpárt ajándékoznod?

Ezek a modern, zöld sporteszközök számos előnnyel bírnak.