Hogyan működnek az elektromos és a benzines kerékpárok?

Mostanában egyre több elektromos kerékpár jelenik meg a kínálatban. nem csoda, hiszen az elektromos biciklik elektromos rásegítővel rendelkeznek, de az emberi erőre továbbra is szükség van.
Hogyan működnek az elektromos és a benzines kerékpárok?

A kerékpárokon elektromos motor van, ami segíti a haladást ha szükséges. Sokan terepi használat miatt vásárolják meg azért, hogy nagyobb távolságokat tudjanak megtenni, hiszen egy hegyre felfelé nehéz kerékpározni. Ezek a kerékpárok könnyen szállíthatók, mivel könnyen szétszedhetők, így akik sportolni szeretnek teljesen megfelelő segítség lehet.

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan is működnek ezek a járgányok, valamint kitérünk arra, hogy az alkatrészek vásárlása benzines kerékpárokhoz vajon hol lehetséges legkönnyebben.

Az elektromos kerékpár működése

Az elektromos kerékpár a gyújtás kapcsolóval tudjuk beindítani, de beindítás után nem ad hangot, mivel a kerékpár álló helyzetében nem mozog semmi, nem jár a motor. Elinduláshoz a kormány jobb oldalán található gázkart lefelé csavaró mozdulattal indítjuk, ami rezgő, búgó hangot ad ki. A kormányt ugyanúgy használjuk mint az autóknál, de vannak rajta fékkarok, amiben van egy biztonsági kapcsoló, amely fékezéskor kikapcsolja a motort. Így elkerüljük a gáz és a fék egyszerre történő használatát és nem tudjuk túlerőltetni a motort.

Az elektromos kerékpárok üzemanyaga az áram, amit az akkumulátorok tárolnak. Az akkumulátorokkal megtehető távolságot azok kapacitása jelzi. A töltés akkumulátor típustól függően 4-8 de akár 12 óra is lehet. Érdemes az akkumulátorokat érdemes szobahőmérsékleten, egyszerre feltölteni, mert így hosszabb lesz az élettartamuk.

A benzinmotoros kerékpár működése

A benzinmotoros kerékpár egy kétkerekű jármű, amelyet egy 1-4,5 liter űrtartalmú motor hajt, aminek a belső égésterének térfogata 45-50 cm3, ami nem teszi lehetővé, hogy motorkerékpárba sorolják. Valójában egy sima kerékpárról van szó, melyen sokkal könnyebb a mozgás mint a hagyományos kerékpáron.

Az üzemanyag tartályába a benzin mellett meghatározott mennyiségű motorolajat is töltenek. A motor maga a kerékpár vázon található, és ennek ellenére a motopedálok megtartják a pedálok segítségével történő mozgás képességét, így szükség esetén lehetőség van rá, hogy a motor segítséget kapjon, például egy emelkedőn felfelé.

Előnyeik és hátrányaik

Nem kell hozzá fizikai erőfeszítés, könnyű vezetni, ellenőrizhető az üzemanyagszint, probléma esetén pedálokkal is lehet vezetni amit egy robogónál nem lehet megtenni. A motorkerékpáros pedálok előnye még, hogy megfelelő sebességgel tudnak közlekedni, gyorsan eljutnak az úticélhoz miközben minimális benzint fogyasztanak el. Megfelelő működéssel és jó minőségű üzemanyaggal a motor tíz évnél is hosszabb ideig megszakítás nélkül működik.

Minden járműnek vannak hátrányai a benzines kerékpárnak is, mégpedig az, hogy a benzinmotorok üzem közben magas zajszinttel rendelkeznek, és a belsőégésű motoroknak káros hatásai vannak a levegőszennyezésre nézve.

Vásárlási lehetőségek online

Amennyiben rendelkezel benzines kerékpárral és szükséged lenne alkatrészre, akkor a Bartamotor webáruházában minden alkatrészt meg tudsz vásárolni benzines kerékpárokhoz. Emellett e-bike és egyéb biciklit is vehetsz magadnak, ha közben meggondolod magad.

Összegezve

Elmondható, hogy az elektromos kerékpárok és a benzinmotoros kerékpárok iránti kereslet folyamatosan növekszik, hiszen gyorsan és könnyen lehet velük közlekedni, és a működési költségeik is olcsónak mondhatóak.

Kapcsolódó cikkek

Felfrissült a BMW ötös sorozat

BMW ötös sorozat - Lágy hibridek, tölthető hibridek és megújulás

Felfrissült a BMW 5-ös sorozat, már két lágy hibrid is található a kínálatba

Hogyan működnek az elektromos és a benzines kerékpárok?

Hogyan működnek az elektromos és a benzines kerékpárok?

Mostanában egyre több elektromos kerékpár jelenik meg a kínálatban. nem csoda, hiszen az elektromos biciklik elektromos rásegítővel rendelkeznek, de az emberi erőre továbbra is szükség van.

Az új C4-es felidézi a Citroen történelmét

Az új C4-es felidézi a Citroen történelmét

Végre ismét egy igazi kompaktautó a portfólióban