Az elektromos radiátorok típusai

Vajon melyik illik a legjobban az Ön otthonába?
Az elektromos radiátorok típusai

Ha az otthoni fűtés nem elég ahhoz, hogy elűzze a kintről bekúszó hideget, az elektromos fűtés gyors és egyszerű megoldás. Olcsó, könnyen installálható, és azonnal felmelegítheti a helyiséget. Most elmondjuk, melyik fűtőberendezés a legjobb az Ön számára.

Önmagában szinte lehetetlen eldönteni, hogy melyik elektromos fűtőtest a legjobb - minden attól függ, hogy mire akarja használni. Ha azonban már eldöntötte, hogy elektromos energiát alkalmaz az otthonában fűtési forrásként, fontos, hogy tisztában legyen a rendelkezésére álló különféle lehetőségekkel.

Alacsony fogyasztású radiátorok

Az alacsony fogyasztású fűtőberendezések olyan folyadékot tartalmaznak, amelynek hőtehetetlensége nagyobb, mint a víznek. Ez azt jelenti, hogy ha kikapcsolja őket, hosszabb ideig tart lehűlniük, mint egy normál radiátornak. Hátrány azonban, hogy egy alacsony fogyasztású fűtőberendezés bekapcsolásakor tovább tart az egész helyiség felmelegítése, mint más megoldások esetén. Ajánlottak a lassú, mérsékelt melegítéshez.

Elemmel működő radiátorok

Ezek ideálisak, ha spórolni akar a villanyszámláján, mivel így kihasználhatja a csúcsidőn kívüli és a csúcsidőszak közti különbséget. Ezeket a fűtőtesteket beállíthatja úgy, hogy bizonyos időszakokban - általában éjszaka - hőt tároljanak, később pedig kiengedjék azt. Olyan környezetbe ajánlottak, ahol Ön néhány órát kibír fűtés nélkül (például, mert éjszaka nincs otthon).

Olajradiátorok

Ezeket termoelektromos fűtőelemeknek is nevezik: az olajfűtők folyadékot tartalmaznak és elektromos ellenállással fűtnek. Ennek köszönhetően az általuk előállított hőmérséklet stabil és egyenletesen oszlik el - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Az olajfűtők az alacsony fogyasztású fűtőtestekhez tartoznak, mivel kikapcsolt állapotban is továbbadják a hőt. Ajánlottak mérsékelt fűtésre hosszú ideig.

Száraz radiátorok

A száraz elektromos fűtőtesteket vagy a száraz hőradiátorokat olyan helyiségekhez tervezték, amelyeket nagyon gyorsan kell felfűteni. Az a jó bennük, hogy amikor be vannak kapcsolva, nagyon gyorsan felmelegszenek. Az érem másik oldala, hogy ha kikapcsolják őket, a hőmérséklet meredeken csökken.

Nagyon fontos észben tartani, hogy csak korlátozott ideig adnak ki hőt, ezért csak akkor van értelme a használatuknak, ha nem akarunk hosszabb időt tölteni abban a helyiségben. Ajánlottak viszonylag jól szigetelt helyiségekbe.

Kvarc melegítők

A kvarcfűtők infravörös sugárzással fűtik a helyiségeket. Ezzel azonban nem a levegőt, hanem a körülöttük lévő tárgyakat melegítik fel. Egyik előnyük, hogy nem szárítják ki a levegőt és megőrzik az egyensúlyt a relatív páratartalom, a hőmérséklet és a légmozgás között. Ajánlottak kis helyiségekbe, például fürdőszobába.

Kapcsolódó cikkek

Így tehetjük még pihentetőbbé a légkört a hálószobában

Így tehetjük még pihentetőbbé a légkört a hálószobában

Az alábbi tippek segítenek a teljeskörű komfort kialakításában.

Ingatlan apróhirdetés feladási hibák

Ingatlan apróhirdetés feladási hibák

Az online hirdetések készítése során számos hiba foroghat fenn, amelyek megakadályozhatják, hogy az ingatlanod elkeljen, még akkor is, ha kiváló a minősége.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyaeledelt háziállatunk számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyaeledelt háziállatunk számára

A megfelelő eledel kiválasztása háziállata számára fontos döntés, amely nemcsak az egészségére, hanem a költségvetésére is hatással van.